Succén för John Deere Gator fortsätter på MaskinExpo

MaskinExpo ger möjlighet att uppleva populära John Deere Gator XUV835M och XUV865M.

Succén för John Deere Gator fortsätter på MaskinExpo

17 april 2019

John Deere Gator XUV835M och XUV865M fick ett bejublat mottagande då de introducerades förra året. Därför är de båda nytillskotten självklara inslag på årets MaskinExpo. Det ger besökarna möjlighet att bekanta sig med transportfordonens mångsidighet, stora hytter och komfort.

Smidighet och mångsidigheten är signum för John Deeres Gator-program. Det har gett nöjda användare i en mängd olika branscher, däribland lantbruk, parkförvaltning, golfbaneskötsel, fastighetsskötsel och kyrkogårdsförvaltning. Också privatpersoner finns bland användarna. Flexibiliteten gäller även drivmedlen, för Gator finns med både el-, bensin- och dieseldrift.

Bensindrivna XUV835M och dieseldrivna XUV865M säljs i två utföranden: öppen hytt med nät eller heltäckande hytt med polykarbonatdörrar. Naturligt nog är det den heltäckande hytten som ger bäst skydd och lägst ljudnivå. I det heltäckande alternativet ingår värmare som standard, vilket underlättar användning året om.

– De nya modellerna XUV835M och XUV865M erbjuder eleganta förarplatser. Oavsett sig man väljer utförandet med eller utan hytt får man en interiör som utformats med särskild omtanke om komfort och ergonomi, säger Pelle Pantzar på Bil och Traktor Service AB.

Hytten erbjuder extra förvaringsutrymme under passagerarsätet, så det är bara att vika fram sätet och stuva undan verktyg, lunchlåda eller andra saker.

Modellerna XUV835M och XUV865M hör till flaggskeppen bland Gator transportfordon. Fyrhjulsdriften kopplas in vid behov och markfrigången är hög. Fordonen har betydande last- och bogserkapacitet, utan att pruta på väghållning och bromsförmåga. Båda modellerna har oberoende hjulupphängning. Max hastighet är 60 km/h (XUV835M) respektive 50 km/h (XUV865M).

Genom åren har Gatorn hävdat sig väl gentemot andra alternativ på marknaden. Pelle Pantzar ser flera skäl till dess goda rykte.

– Gatorn är originalet. Den bygger på en rejäl plattform, utformad för att klara tungterräng likaväl som körning med redskap. Dessutom finns det ett stort utbud av tillbehör speciellt utvecklade just för Gator-modellerna, konstaterar han.

Transportfordon Gator från John Deere bygger på en mer än 30-årig tradition. Det var 1987 som företaget lanserade föregångaren AMT (All Material Transport). När första Gatorn kom 1992 fortsatte framgångssagan och sedan dess har John Deere utvecklat flera olika modeller.

Visa alla nyheter