Svenska priser på Mercedes V6-pickup

Nu lanseras Mercedes-Benz X 350d 4MATIC, prestandaversionen av pickupen Mercedes-Benz X-Klass.

Svenska priser på Mercedes V6-pickup

15 augusti 2018

Nu lanseras prestandaversionen av pickupen Mercedes-Benz X-Klass. X 350d 4MATIC som namnet blir, får Mercedes mäktiga diesel V6:a på 258 hästkrafter och 550 Nm. Priserna börjar på 414.900 kronor exkl. moms.

Mercedes X-Klass har tagit Sverige med storm. En hårdför pickup med full Mercedes-känsla både i körning och interiör.

Nu kommer versionen för den som verkligen vill ha kraft att ta sig an de tyngsta lassen, de svåraste vägarna eller de längsta sträckorna. En 3-liters motor med 258 hästkrafter och 550 Nm. Det gör att bilen kan ta sig 0-100 på 7,9 sekunder och får en toppfart på 205 km/tim. Respektingivande siffror för en pickup.


Transmissionen är den sjustegade automatlådan 7G-TRONIC-PLUS med ECO start/stop funktion och DYNAMIC SELECT som standard, Det sistnämnda gör att det går att välja mellan fem olika körprogram: Comfort, ECO, Sport, Manual och Offroad.

Den permanenta fyrhjulsdriften 4MATIC driver med 60% på bakhjulen och 40% fram som standard och kan ställas i tre lägen - 4L för tuff terräng. 4H för lättare terräng och 4MAT för landsvägskörning. Som tillval finns dessutom diffspärr på bakaxeln. 

Säkerhetssystem

Nyligen fick X-Klass det maximala säkerhetsbetyget fem stjärnor av Euro NCAP. Bland bilens säkerhetssystem finns bland annat Active Brake Assist, vägmärkesassistent, nöduppringning och släpvagnsstabilisering. Bilen är dessutom kopplad till den digitala infrastrukturen Mercedes me genom ett eget SIM-kort.

De första bilarna kommer till Sverige i höst. En välutrustad X350d POWER Edition 4MATIC kostar 414.900 kr exkl moms.

Visa alla nyheter