Tatra jubilerar med Präsident på MaskinExpo

Jubileumsmodellen Tatra Phoenix Präsident Euro 6 premiärvisas av Cordestam på MaskinExpo, den 18-20 maj.

Tatra jubilerar med Präsident på MaskinExpo

17 maj 2017

2017 är året då Tatra fyller 120 år som lastbilstillverkare. Det firas med en begränsad jubeliumsupplaga av Tatra Phoenix. Upplagan innehåller designförändringar både interiört och exteriört. Tatra Phoenix Präsident Euro 6 premiärvisas av Cordestam på MaskinExpo, den 18-20 maj.

Cordestam, Tartra och MaskinExpo är en kombination som känns igen sedan tidigare. Våren 2015 introducerade Cordestam det tjeckiska lastbilsmärket på den svenska marknaden, vilket skedde just på MaskinExpo. Då var det en Tatra Phoenix Euro 5 i 8X8-utförande. Under förra årets MaskinExpo bjöd Cordestam på premiären för Tatra Phoenix 8X8 Euro 6. Och nu är det alltså dags för jubileumsupplagan, som fått tilläggsnamnet Präsident.

Något som gör Tatra Phoenix speciell är lastbilens goda terrängegenskaper i kombination med en hög nyttolast både off-road och på väg.

Den stiliga President-upplagan har en hytt lackad i rödmetallic, blanksvart front och gyllene detaljer. Motorerna MX 11 och MX 13 från Paccar finns i storlekar från 390 till 510 hästkrafter. ZF-transmissionen erbjuds som manuell EcoSplit och automatisk AS Tronic.

Lädersäten, läderklädd ratt och en effektfull instrumentering i trä-look bidrar till Präsidents lyxiga jubileumskänsla, som ger föraren en daglig påminnelse om Tatras långa tradition och stolta historia.

Tatra Phoenix Präsident Euro 6 finns i axelkonfigurationerna 4x4, 6x6 och 8x8. Lastbilen erbjuds med kort hytt och förlängd sovhytt.

Det var hösten 1897 började det Kopřivnice-baserade företaget Nesselsdorfer Wagenbau Fabriks Gesellschaft byggde Centraleuropas första bil med förbränningsmotor – NW Präsident. Bilens karosseri var baserad på en av företagets mest framgångsrika befintliga produkter, "Mylord"-vagnen. NW Präsident hade en tvåcylindrig bensinmotor med en volym på 2,7 liter och en maximal effekt på 6,5 hästkrafter. Den banbrytande bilen lade grunden för den stolta traditionen för bilproduktion som alltjämt är kvar i Kopřivnice. Varumärket Tatra introducerades 1919.

För mer information, kontakta:
Robert Cordestam
Cordestam Maskin AB
Tel 0660-22 82 05
robert@cordestam.se
www.cordestam.se

Visa alla nyheter