Två DAF CF Electric till Rhenus Logistics i Tyskland

Från vänster: Richard Zink (Director Marketing & Sales of DAF Trucks), Michael Viefers, (Styrelseledamot Rhenus), Martina Klassen (chaufför) och Hendrik Wüst (Traffic and Transport Minister)

Två DAF CF Electric till Rhenus Logistics i Tyskland

09 maj 2019

Contargo är ett helägt dotterbolag till den ledande internationella Rhenus-koncernen. DAFs CF Electric med E-Power Technology från VDL används för containertransporter runt terminaler i det tyska Nedre Rhenområdet. De två lastbilar som levererats till Contargo är de första DAF CF Electric som tas i drift i Tyskland och den 6: e och 7: e för att delta i ett omfattande fält-test.

Richard Zink, Director Marketing & Sales och styrelseledamot i DAF Trucks, överlämnade nycklarna till Michael Viefers, styrelseledamot i Rhenus-koncernen. Rhenus Group är ett globalt logistikföretag som omsätter 4,8 miljarder euro.

Elektriska lastbilar för stadsområden

"Det är uppenbart att transportsektorn håller på och förändras", säger Richard Zink. "Ta den bättre vägen är Contargos mission och jag är oerhört stolt över att vi kan bidra och hjälpa Contargo att utvecklas ytterligare med hjälp av två DAF CF Electric lastbilar. El-lastbilen kommer att bli normen i fler och fler stadsområden i framtiden, runt om i Europa. "

Zink fortsätter: "Vi är glada att vi kan bredda vår erfarenhet av elbilar i samarbete med kända företag som Rhenus. Uppgifterna vi samlar om både teknik och driftsutnyttjande kommer att uppfylla specifikationerna för de slutliga produktionsmodellerna, så att de passar smidigt med marknadens krav. "

"Viktigt steg mot fossilfritt"

"Vi är väldigt stolta över att vara en av de första som kör dessa banbrytande DAF", säger Jürgen Albersmann, VD på Contargo. "Ett av våra mål är att köra fossilfritt år 2050. Dessa lastbilar representerar ett viktigt steg mot detta ambitiösa mål."

 

DAF CF Elektriska lastbilar kommer att ha sin hemmabas i Duisburg och kommer att användas för lokala containerleveranser.

Om DAF CF Electric

DAF CF Electric är en elektrisk 4x2 dragbil utvecklad för vägtransporter på upp till 37 ton i stadsområden. Fordonet är baserat på DAF CF som utsågs till International Truck of the Year 2018 - och drivs med hjälp av VDLs E-Power Technology. Kärnan i sitt intelligenta drivaggregat är en 210-kW elektrisk motor som drivs med ett litiumjonbatteri med en strömkapacitet på 170 kWh. CF Electric har en räckvidd på upp till 100 kilometer, beroende på lastens vikt, vilket gör den lämplig för transporter med hög volym i städerna. Batterierna har en 30-minuters snabbladdning och en full laddning tar bara en och en halv timme.

DAF CF Electric - Tekniska specifikationer

Lastvikt 9 700 kg

Elmotor 210 kW

Moment 2000 Nm

Batterikapacitet 170 kWh

Området fulladdat fordon upp till 100 km

Batteriladdning 30 minuter

Full laddning 1,5 timmar

Visa alla nyheter