YrkesAkademin valde DAF

Jan Larsson - VD YrkesAkademin, får första DAFen levererad av Johannes Winberg - Försäljningschef Nordic Truckcenter AB

YrkesAkademin valde DAF

12 september 2017

Köper 20 kompletta dragbilsekipage till förarutbildningar

 

YrkesAkademin har upphandlat DAF-lastbilar för sin tunga trafikutbildning, och köper initialt 20 dragbilsekipage.

– Vi fick ett väldigt bra helhetspaket och ser detta som en långsiktig relation. DAF står för både hög kvalitet, bra priser och bra människor, säger Jan Larsson, VD för YrkesAkademin. 


Jan Larsson, YrkesAkademin och Johannes Winberg, Nordic Truckcenter AB framför en DAF XF Euro 6.

YrkesAkademin är en av Sveriges största leverantörer av uppdrags- och arbetsmarknad­sutbildningar inom flera områden. Och den tunga trafikutbildningen har varit något av YrkesAkademins hjärta och själ sedan företaget grundades 1997.

– Nu är vi i startgroparna för nya lastbilsutbildningar på ett antal orter, och har därför upphandlat nya lastbilsekipage. Och valet föll på DAF, som är en stor leverantör av kvalitetsbilar på den europeiska marknaden, säger Jan Larsson.

Att det blev just DAF har flera förklaringar. Bland annat har bilmodellen Europas största hytt med plats för både elever och lärare. Och DAF kunde erbjuda ett bra leasingavtal.

– Vi har stora kostnader innan vi börjar få intäkter för våra utbildningar och därför är finansieringsmodellen viktig för oss. Det här avtalet känner vi oss trygga med, och hoppas kunna bygga vidare på. Eftersom det är en mycket stor efterfrågan på lastbilschaufförer i Sverige hoppas jag att vi kan expandera utbildningarna och i så fall köpa in fler lastbilar i framtiden, säger Jan Larsson.

– För oss på DAF är det fantastiskt kul att ett marknadsledande företag som YrkesAkademin har valt våra lastbilar för sina utbildningar. De här bilarna kommer att användas i hela Sverige och vi diskuterar även ett utbildningssamarbete, säger Johannes Winberg, försäljningschef på Nordic Truck Center.

För mer information, kontakta Jan Larsson 023-58 510 eller Johannes Winberg, 0705-909091.

 

Visa alla nyheter